Het Project > Visie > Financiering en tijdpad > Ontwerp en bouw > Partners en links 


Het Project

 

​​Bouwkenmerken en gedeelde voorzieningen

Het Vriendenerf bestaat uit een erf met twaalf zelfstandige woningen, verdeeld over vier huizenblokken van gelijke grootte. De woningen hebben een gelijk grondvlak, maar zijn elk binnenshuis afzonderlijk ontworpen naar gelang de wensen van de bewoners, die medio 2017 hun intrek hebben genomen. Per woning wisselt het ontwerp in lichte mate: ramen en (tuin)deuren variëren in aantal en formaat en sommige huizen hebben een uitbouw. Het bouwontwerp kent een hoge mate van eenheid en er is gekozen voor veel groen tussen en rondom de woningen. Centraal gelegen is het 'Deelhuis', een gemeenschappelijk gebouw met een royale ontmoetingsruimte met keuken, een doucheruimte met toilet en een was-/droogruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich een hobbyzaal en een logeerkamer met eigen toilet. Op het ruime terrein beschikken de 20 bewoners over een fietsenstalling/klusschuur, een tuinschuur en een speciaal ontworpen, gemeenschappelijke bloementuin met fruitbomen, een moestuin en een vijver.

 

Locatie
Het terrein (5700 m2, ca. 140 x 40 m) ligt in de gemeente Olst-Wijhe, aan de zuidelijke rand van het dorp Olst op 15 minuten lopen van het NS-station. Deventer ligt op ca.8 km en Zwolle op ca. 24 km.

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

© 2020 Vereniging Vriendenerf