Het héle alfabet

 

19-11-2015

 

A is van aanmelden en dan komt de hele rest erachteraan!

Soms zeggen we het opgewekt als grap, soms als verzuchting, soms als uitleg.

Meedoen aan Vriendenerf betekent heel veel fases en heel veel stappen. Of je je dat allemaal realiseert als je eraan begint, vragen we ons wel eens af.

Natuurlijk bestaat het hele project uit heel veel stappen en vergt het heel veel werk en inspanning van velen om het project voor elkaar te krijgen, opdat er straks een Vriendenerf ‘staat’. Maar ook voor elke ‘vriend’ persoonlijk is het een heel proces.

Wij hebben net de EV, ‘eerste verhuizing’ achter de rug. Daarvoor hadden we al HV, ‘huis verkopen’ en I, ‘inpakken’ en O,’opruimen’ en S,’selecteren’ en A, ‘afscheid nemen’.

Meer dan 40 jaar geleden naar een provincie gekomen voor werk, meer dan twintig jaar in het laatste huis gewoond en dan vol enthousiasme het besluit nemen om Vriend in Vriendenerf te worden. En ja, dan volgt na A de hele rest van het alfabet.

We krijgen nog W, ‘wennen’ , K, ‘kopen’, en we verheugen ons op B, ‘bouwen’ en natuurlijk op T, ‘tuin inrichten’ en K, ‘kiezen’ , we verheugen ons niet zo op WI, ‘weer inpakken’, maar ja, we zeuren niet, het hoort erbij! Zeker met zoveel V,’vriendschap’ en H,’hulp’ en S, ‘saamhorigheid’.

De wind waait om ons tijdelijke huis, de post en (hopelijk) de Sint kan ons hier ook vinden en ja, U,’uitrusten’ hoort ook bij het alfabet…..

Marga

Foto
Foto
Foto
Foto

© 2022 Vereniging Vriendenerf