Foto

Bezoek aan Bio-Energie park in Saerbeck (Duitsland)

10-06-2015

In het kader van zijn streven naar duurzaamheid organiseerde de gemeente Olst-Wijhe op 27 mei 2015 een excursie naar Saerbeck. Dat is een stadje van 7200 inwoners dat vanaf 2008 grote stappen heeft gezet op gebied van duurzaamheid en energie-neutraliteit.

Samen met de burgemeester Ton van Strien, wethouder Marcel Blind (duurzaamheid), een aantal raadsleden en ambtenaren van de gemeente en een aantal op duurzaamheid gerichte ondernemers en inwoners van Olst-Wijhe kwamen wij rond 12:00 per autobus aan bij de houtpellet gestookte warmtecentrale van Saerbeck. Daar hoorden wij met stijgende verbazing en bewondering het verhaal van een bevlogen projectleider die ons uitlegde wat in Saerbeck sinds 2008 in 150 (!) kleine en grotere projecten was gerealiseerd. In de context van een blog is zijn verhaal niet na te vertellen. Zie voor de details de website: 

http://www.klimakommune-saerbeck.de
.
Peter Oostendorp

Foto's Gerben Mensink

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

© 2022 Vereniging Vriendenerf